Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MOSÓMEDVÉK

2010.11.01

 

A mosómedvékről

Kanada déli részétől Panamáig megtalálható. Testtömege 2 kg-tól 12 kg is lehet. Magasságuk eléri 20-30 cm. 

Tudjátok-e, hogy a mosómedve mivel táplálkozik?

Fő eledele a makk, bogyó, termések, tojás, fióka, gerinctelenek és kisebb gerincesek. A nőstény kb. 63 napig tartó vemhesség után 4-7 kölyköt hoz világra. Évente csak egyszer ellik az  odvas fák odujába, vagy sziklahasadékokba. A fiatalok tél végén hagyják el az anyjukat, a nőstények egy, míg a hímek két éves korukban válnak ivaréretté.
A vízpart közeli lévő fás és bokros területeket kedveli, ahol leginkább éjszaka mozog.Fákon ügyesen mászik, és úszni is jól tud. Mindenevő, növényeket, kisebb állatokat egyaránt fogyaszt. Gyakran a sekély vízben halászik. Téli álmot nem alszik, mint a medvék.
Magányos állat, de sokszor előfordul, hogy az apaállat a családdal marad hosszabb ideig, míg az utódok kicsik. Hazánkban az állatkertben találkozhattok velük.


              

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.